25. LISTOPAD – DAN DOBROVOLJNIH DAVATELJA KRVI

  • Novosti
  • 3 mins read

Današnji dan – Dan dobrovoljnih davatelja krvi – obilježava Vaša humanost, plemenitost i bezgranična ljubav prema čovjeku, zato dopustite da Vam putem nekoliko riječi izrazimo našu iznimnu zahvalnost.

Unatoč zahtjevnim okolnostima u vrijeme pandemije korona virusa, pravo na sigurnu krv omogućeno je svakom pojedincu i zajednici u našoj zemlji. U svijetu je to privilegija rijetkih zemalja, a mi se s ponosom nalazimo među njima.

Kako bi se osiguralo da oni kojima je potrebna transfuzija imaju pristup sigurnoj krvi, sve zemlje trebaju dobrovoljne, neplaćene davatelje koji redovito daruju krv. Učinkovit program dobrovoljnih davatelja, koji karakterizira široko i aktivno sudjelovanje stanovništva, ključan u zadovoljavanju potrebe za transfuzijom krvi tijekom mirnodopskog vremena kao i tijekom hitnih slučajeva ili katastrofa, kada postoji porast potražnje za krvlju ili kada je to utjecalo na normalan rad službi za prikupljanje i distribuciju krvi. Iako poticajna društvena i kulturna atmosfera sa snažnom solidarnošću olakšava razvoj učinkovitog programa dobrovoljnih davatelja krvi, opće je poznato i da sam čin davanja krvi doprinosi stvaranju društvenih veza i izgradnji ujedinjene zajednice.

Možemo sa zahvalnošću ustvrditi da smo zbog Vas i Vašeg doprinosa, dragi davatelji, na ovom području zaista solidarno i ujedinjeno društvo.

Kontinuiranim i redovitim odazivima dobrovoljnih davatelja na akcije prikupljanja krvi, te uz pomoć organiziranih timova koje čine društva Crvenog križa i transfuzijske službe, uspjeli smo i ove godine zadovoljiti potrebe zdravstva Republike Hrvatske za krvlju i krvnim pripravcima.

Darujući krv, Vi iznova dajete sebe, budite nadu u oporavak od bolesti, spašavate živote drugih.

Hvala Vam, dragi davatelji, na iskazanoj ljubavi i humanosti, kao i na svemu što činite kako bi se izgradila i podigla svijest ljudi o kulturi kontinuiranog davanja krvi kao građanskoj dužnosti.

Cijenimo Vašu plemenitost i od srca čestitamo

 

ZAHVALNICE

ZA PRVO DARIVANJE:

-PRPIĆ VLATKA

-TOMLJANOVIĆ KREŠIMIR

-BUTORAC DANKO

-KEKIĆ KARLO

-KEKIĆ KRISTIJAN

-KRMPOTIĆ STELA

-SKORUPAN KARLO

-BAČIĆ ANJA

-BIONDIĆ KLARA

-FUMIĆ ANA

-NEKIĆ MATIJA

-RONČEVIĆ VALENTINA

-ŠTOKIĆ DENIS

-TOMLJANOVIĆ TOMISLAV

-JURKOVIĆ NIKOLA

-MATIČIĆ DANIJEL

-PERIŠIĆ SANELA

ZA DESETO DARIVANJE:

-PRPIĆ PETAR

-BIONDIĆ BOŽIDAR

-ČIGOJA TOMISLAV

-ŠOLIĆ DRAGAN

-LONČARIĆ TOMISLAV

-NEKIĆ MILAN

ZA DVADESETO DARIVANJE:

-TOMLJANOVIĆ JURAJ

-BIONDIĆ MARKO

ZA TRIDESETO DARIVANJE:

-DOMITROVIĆ MIRO

-MARENIĆ MIRKO

-ŠOJAT JOSIP

-GLAŽAR ANĐELKO

 

ZA ČETRDESETO DARIVANJE:

 

-SMOJVER JURICA